Skip to content

Yeni Başlayanlar İçin

ky-slider_0016_So-yoga-gold-coast-studio.37

Yoga, düşünülenin aksine rahatlatıcı ve zindelik katan bir bedensel disiplinler bütünüdür. Çoğu insan, yoga dersinden sonra yorgun değil enerjik olarak gününe devam etmekte, herhangi bir bedensel rahatsızlık duymamaktadır.

Yogayı sadece zayıf insanların yapabileceğine dair yanlış bir inanış söz konusudur. Oysa yogayı her yaştan, cinsiyetten, dinden ve ırktan insan yapabilir. Yoga yapmak için sadece istemek yeterlidir. Düşünülenin aksine yoga yapmak için hayatınızda hiçbir değişiklik yapmanıza gerek yok. İstediğiniz beslenme alışkanlığına devam edebilirsiniz.

Normalde bir yoga dersi 1.5 saat civarında sürmektedir. Bunun dışında Meditasyon, Zayıflama için Yoga, Nefes Teknikleri, Hamileler için Yoga, Anne-Bebek için Yoga, Çocuklar için Yoga gibi özel grup çalışmaları 1 saat civarında sürmektedir. Günlük 1-1.5 saat zamanınız olmasa da yoga yapabilirsiniz. Sabahları 20 dakika boyunca yapılacak nefes çalışması sizi gün boyu uyanık, zinde ve dinamik tutacaktır. Akşam yatmadan önce yapacağınız 20 dakikalık duruşlar ise gün boyu yaşanılan stresi atmanıza ve rahat ve huzurlu bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır.

ky-slider_0018_semb_yoga2_11

Yoga tamamen kişinin kendi bedeni, zihni ve duygularının dönüşmesi ve uyumlaşması ile ilgili bir uygulamadır. Teknikleri bedensel olarak tam uygulanamasa bile zihinsel olarak tekniğe odaklanmak uygulamanın etkisi %80 civarında artıracaktır. Zira yoga beden ve zihnin bütünleşmesi ve beraber hareket etmesi üzerine kurulu bir disiplinler bütünüdür. Yoga duruşlarını daha iyi ve doğru yapabilmek için kesinlikle vücut zorlanmamalıdır. Kendi bedeninizi dinleyerek rahat olduğunuz aşamaya kadar teknikleri yapmanız, daha ileriye gitmeye çalışmamanız iyi bir yoga dersinin sırrıdır. Yoganızın daha verimli ve sağlıklı olması için size küçük birkaç önerimiz var.

Derse Gelmeden Önce

Boş mide ile çalışmak her zaman daha verimli olacağından özellikle dersten 2 saat önce yemek yemeyi bırakmanız gerekmektedir.
Fiziksel kapasitenin sınırları söz konusu olduğundan ve duyarlılığı azaltmak sakatlanma risk taşıyacağından, hiçbir zaman alkol veya uyuşturucu ilaçlar etkisi altındayken yoga yapmayın.
Maksimum hareket kabiliyeti ve rahatlığına göre giyinin. Çıplak ayakla çalışmaya hazır olun.
Fiziksel ve tıbbi durumlarınızı, hamilelik gibi özel süreçleri mutlaka yoga uzmanımız ile paylaşın.
Kişisel hijyene özen gösterin. Örneğin ağır kokulu parfümlere başkalarının alerjik reaksiyonlar gösterebileceğini düşünerek derse gelin.
Kendi matınızı edinmeniz hem hijyen, hem de tek başınızayken de yoga yapabilmeniz için önemlidir, bu yüzden muhakkak kendi matınızı edinin.

ky-slider_0014_Telluride-Yoga-Center-New-2

Ders Sırasında

Herkesin bedeninin ve hareket kabiliyetinin birbirinden farklı olduğunu unutmayın. Bedeninizin esneklik ve dayanıklılık seviyesi de her gün farklı olacaktır.
Bedenininiz dinleyin ve ona saygı duyarak hareket edin, aksi veya ters bir hareket yapmamaya dikkat edin.
Eğer bir duruşun sizin için uygun olup olmadığından emin değilseniz, yoga uzmanımızdan veya asistanından yardım isteyin. Yakın zamanda fiziksel bir rahatsızlığınız olduysa, mutlaka konuyu paylaşın.
Eğer uygulama veya sonrasında acı hissediyorsanız konuyu yoga uzmanımızla paylaşın.
Yoga çalışmanıza odaklanın ve çalışma esnasında sohbet ederek dikkatinizi dağıtmamaya özen gösterin.
Derslere zamanında gelmeye özen gösterin. Uygulamalar belli bir süreç ile planlanmıştır. Geç kaldıysanız, lütfen salona sessizce girin. Uygulamadan erken çıkmanız gerekiyorsa, kendinize derin gevşeme için muhakkak 5 dakika ayırın.

Ders Sonrasında

Lütfen stüdyoyu ve eşyalarınızı titiz ve dikkatli kullanın. Sizden sonraki dersi de düşünerek kullandığınız eşyaları özenle yerlerine kaldırın.
Yoganın etkilerini daha fazla hissedebilmeniz için mümkünse uygulamadan sonraki ilk yarım saati kendinizle baş başa kalmaya ve vücudunuzu dinlemeye ayırın.
Hiçbir uygulama veya yoga stili her kişiye tamamıyla uygun olmak zorunda değildir. Düzenli yoga yaptığınızda, daha önceden hoşunuza gitmeyen duruşlar ve uygulamalar sonradan en beğendikleriniz haline gelebilir, unutmayın. Trbete gir